Útmutató olvasóinknak

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
(H-7622 Pécs, Universitas u. 2/A.)

Olvasóink rendelkezésére álló önkiszolgáló készülékek:

Xerox Workstation 5735/5740

(Fekete-fehér fénymásoló, nyomtató)

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
(H-7622 Pécs, Universitas u. 2/A.)

Kézikönyv: [ .pdf ]

Xerox Workstation 7428

(Színes fénymásoló, nyomtató)

Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont
(H-7622 Pécs, Universitas u. 2/A.)

Kézikönyv: [ .pdf ]

A készülékek kizárólag feltöltött olvasójeggyel használhatók, amennyiben feltöltött egyenlege meghaladja a 20Ft-ot. Az olvasójegyek feltöltése a földszinten és az első emeleten található technikai forráspontokon elhelyezett automatáknál lehetséges.

Azonosítás

A készülékeken, vagy azok közelében azonosító terminálok vannak elhelyezve. Mielőtt bármilyen munkát elkezdene, ezeken kell azonosítania magát. Az azonosításhoz csupán az olvasókártyáját kell a terminál közelébe tartania egy rövid időre. A sikeres azonosítást a terminálon zöld fény és hangjelzés kíséri, valamint nyomtató-fénymásoló képernyőjén is megjelenik annak sikerességét jelző felirat, majd a menü. Amennyiben fél percnél hosszabb ideig nem végez semmiféle műveletet, a készülék kilép, és újra kell azonosítania magát.


Fénymásolás

A Xerox Workstation 5735 vagy 5740 típusú készülékek fekete-fehér, a Xerox Workstation 7428 típusú készülékek színes fénymásolásra alkalmasak. A fénymásolás megkezdéséhez azonosítania kell magát a nyomtatóhoz tartozó terminálon. Az érintőképernyőn megjelenő menüben válassza a Másolás menüpontot. A készülék alapértelmezetten automatikusan dönt a fénymásolás paramétereiről, de ezeket az érintőképernyőn beállíthatja a kívántak szerint. Munkája végeztével lépjen ki, a képernyő jobb felső sarkában található kulcs szimbólummal jelzett gomb megnyomásával és az érintőképernyőn a kilépés érintőgomb használatával.


Nyomtatás

A nyomtatást egy kihelyezett számítógépről kell megkezdenie. Miután a nyomtatást kezdeményezte, bármely nyomtatón elvégezheti azt, amely a számítógépen beállított típusnak megfelel: amennyiben az XWC57xx (fekete-fehér) nyomtatót választotta bármely Xerox Workstation 5735 vagy 5740 típusú nyomtató, amennyiben az XWC74xx (színes) nyomtatót választotta bármely Xerox Workstation 7428 típusú készülék használható, amelyen azonosítja magát.

A nyomtató menüjében az Egyedi szolgáltatások... menüpontot kell kiválasztani, azon belül pedig az Y Soft SafeQ szolgáltatást. A szolgáltatás menüjében lehetséges az elkezdett nyomtatásokat befejezni (nyomtatás érintőgomb), illetve a nyomtatási listát lekérdezni, ahol ilyenkor még visszavonhatóak illetve egyesével nyomtathatóak a nyomtatásra elküldött dokumentumok.