Share |
2011-09-22 PTE Egyetemi Könyvtár
Csernobil Öröksége: A Zóna - dokumentumfilm bemutató

Időpont/helyszín: 2011. október 8. 19.00. - Pécs, Uránia Mozi (Hunágira u. 19.)

A PTE két hallgatója, Bendarzsevszkij Anton és Maczelka Márk filmje bemutatja az atomerőmű körüli Zónát, a Zónában dolgozó embereket és a kihalt Pripjaty várost helyettesítő új települést, Szlavuticsot napjainkban. A film felteszi a kérdést, hogy kik és miért áldozták az életüket a reaktorban az elmúlt években és hogyan folytatódott az atomerőmű működtetése és az ott dolgozók élete a katasztrófa után? Milyen állapotban van a balesetet szenvedett reaktor védőburka a „szarkofág” és mit rejt a szarkofág belseje?

1986. április 26 bevonult a világtörténelembe, mint az emberiség legnagyobb atomkatasztrófájának a napja. A Csernobili Atomerőmű robbanása után levegőbe szállt radioaktív felhő ellepte Európát és egész országokat szennyezett el. Azóta 25 év telt el. A felrobbant 4-es blokk köré húzott 30 km-es zóna ma is egyfajta védőgátként zárja el a sugárszennyezett területeket.

A film hivatalos weboldala: www.chernobylheritage.com | Időtartam: 112 perc | A belépés díjtalan!

Főtámogató: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Támogatók: ERLA Kft., PécsTV Kommunikációs Kft., Trafik Étterem Pécs, Matias Pincészet, Kiss Gábor Pincészete, Skandináv Reklámügynökség

(Forrás: Maczelka Márk)

« vissza