Share |
2013-09-13 Csorba Győző Könyvtár
Felhívás: 4 FOR EUROPE - európai uniós témájú verseny középiskolás diákoknak

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt szervez középiskolás diákoknak.

A vetélkedőre olyan négyfős csapatok jelentkezését várjuk, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csapatok mentora az őket felkészítő pedagógus. A csoportok regisztrációját 2013. szeptember 27., 10 óráig fogadjuk a http://europedirect.kjmk.hu weboldalon, melyen a rendezvénnyel kapcsolatos aktuális információk is olvashatók. Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet.

A vetélkedő menete:

Online forduló /I. forduló/

Az első forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból áll, melyeket a verseny weboldalán oldhatnak meg a csapatok.
Az első forduló kezdete: 2013. szeptember 27. 12.00 óra
A feladatok megoldási határideje: 2013. október 07. 24.00 óra

Regionális döntők /II. forduló/

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe. A regionális döntőkbe főszabályként egy iskolából legfeljebb csak két csapat juthat be.
A regionális döntők várhatóan 2013. november 4. és november 15. között lesznek az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.
A pontos helyszínek a játék honlapján lesznek olvashatók.

Országos döntő /III. forduló/

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.
Tervezett időpont: 2013. december első fele.
Helyszín: Katona József Könyvtár, Kecskemét, Piaristák tere 8.

A vetélkedő első helyezett csapata 2013 márciusában egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA keretein belül. A verseny 2-4. helyezett csapatai pedig az Európai Unió legújabb tagországába, Horvátországba látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

A verseny részletes szabályai és további információ a fenti honlapon található. Kérdéseivel bizalommal fordulhat a Europe Direct Bács-Kiskun Megyei Európai Információs Pont munkatársához is (tel.: 76-500-560, e-mail: eip@kjmk.hu).

Szeretettel várjuk minden lelkes diák jelentkezését!

Letölthető: 4 FOR EUROPE - Versenykiírás (.doc)

« vissza