Share |
2010-10-19 Tudásközpont
Dialóg Kaptár Könyvesbolt

Tekintse meg a Dialóg Kaptár Könyvesboltban megtartandó rendezvények aktuális híreit!

Dialóg Kaptár Könyvesbolt lett a neve a Pécsi Tudásközpontban 2010 őszén megnyílt, reprezentatív könyvesboltnak, ahol a házban otthonra lelő könyvtárak és rendezvények látogatóit, valamint az egyetem hallgatóit és oktatóit szeretné igényeiknek megfelelően könyvekkel ellátni a Dialóg Campus Kiadó. Azért Kaptár, mert a bolt egyik „fala” a Tudásközpont centrumában lévő „Kaptár”.

Az üzletben kínált könyvek jelentős része jog- és a közgazdaságtudomány, de kiegészül mindez a társadalomtudomány jó néhány ágával, például szociológiával, politológiával, pedagógiával és pszichológiával is.

A Dialóg Campus könyveire 20 % engedményt adunk, s 2013. szeptember közepétől a HVG-ORAC Kiadó referenciaboltjaként működünk, ezáltal Pécsett csak nálunk igénybe vehető kiadói kedvezményeket tudunk adni, diákoknak 15 %, HVG-ORAC törzsvásárlóknak pedig 10 % engedményt.

Folyamatosan bővítjük kínálatunkat sporttal, egészséges életmóddal, lélektannal kapcsolatos kiadványokkal, de művészeti albumok, gyermekkönyvek, szépirodalmi művek és szórakoztató irodalom is találhatók nálunk.

Aki ajándéktárgyat keres, az is jó helyen jár nálunk. Már 2010-ben elkezdtük az úgynevezett nonbook termékeket is árusítani. Ezek gyakorlatilag a könyvhöz használható ajándéktárgyak, könyvjelzők, könyvtartók és hasonló praktikus dolgok. Idővel kiegészítettük mindezt néhány minőségi papíráruval, például a Bomo Art szemet gyönyörködtető határidőnaplóival, képeslapjaival, díszcsomagolópapírjaival. Jellegzetes pécsi emléktárgyakat is kínálunk, kulcstartókat, bögréket, hűtőmágneseket, továbbá a PTE ajándéktárgyait, pólókat, sapkákat, kitűzőket, de a jogászoknak hivatásukhoz passzoló mintás nyakkendőket, esernyőket is árulunk. Még füstölők és illóolajok is kaphatók üzletünkben.

A Dialóg Kaptár Könyvesbolt rendszeresen otthont ad rendezvényeknek is, könyvemutatókra, író-olvasó találkozókra várjuk kedves vendégeinket.

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt
Pécs 7622, Universitas u. 2/A. (Tudásközpont mélyföldszintén)
Tel.: (72) 501 630
Email: kaptar@dialogcampus.hu
Honlap: www.dialogcampus.hu

Nyitva:
Hétfő-Péntek: 09:00-17.30-ig
Szombat-Vasárnap: ZárvaDialóg Kaptár Könyvesbolt lett a neve a Pécsi Tudásközpontban újonnan megnyílt, reprezentatív könyvesboltnak, ahol a házban otthonra lelő könyvtárak és rendezvények látogatóit, valamint az egyetem hallgatóit és oktatóit szeretné igényeiknek megfelelően könyvekkel ellátni a Kiadó. Azért Kaptár, mert a bolt egyik „fala” a Tudásközpont centrumában lévő „Kaptár”. Dialóg Kaptár Könyvesbolt vezetője, Tóthné Dobos Éva is jól ismert szakkönyvesboltos a pécsi egyetemisták előtt. A Pécsi Tudásközpont elegáns épületében megnyílt a Dialóg Kaptár Könyvesbolt, vezetőjét, Tóthné Dobos Évát kérdeztük.

Közel tíz év után egy modem, reprezentatív könyvesboltba költöznek.

Igen, ez egy nagyon szép bolt, egy látogatóktól nyüzsgő, gyönyörű épületben. Nagyon örülök neki, hogy lényegesen szélesebb lehet a kínálatunk, mint a régi kis üzletben.

A korábbi boltban elsősorban jogi könyveket árultak, itt mely kiadók könyvei kapnak majd helyet?

Sokkal szélesebb lett a kiadói paletta, ezzel a választék is. Központi szerepben marad a jog- és a közgazdaságtudomány, de kiegészül mindez a társadalomtudomány jó néhány ágával, például a szociológiával, politológiával, pedagógiával és pszichológiával is.

Általános témák is lesznek, vagy csak a szigorú tudomány?

Igyekszünk megtartani szakkönyvesbolti jelleget, de most népszerűbb témák tartására is lesz helyünk, mint gyermek- és ifjúsági, ismeretterjesztő művek vagy könyvek az egészség, életmód vagy éppen művészet, a kulinária világából.

Nemcsak könyvek vannak azonban a boltban.

Igen, aki ajándéktárgyat keres, az nálunk jó helyen jár. Már tavaly elkezdtük az úgynevezett nonbook termékeket is árusítani. Ezek gyakorlatilag a könyvhöz használható ajándéktárgyak, olvasólámpák, könyvjelzők, könyvtartók és hasonló praktikus dolgok. Most kiegészítjük mindezt néhány minőségi papíráruval, néhány válogatott finomsággal az előadásszünetekre, de a jogászoknak hivatásukhoz passzoló mintás nyakkendőket, esernyőket is fogunk árulni.

... és Justitia-szobrot.

Ezek minőségi német termékek, október végén érkezik az első szállítmány. A beszállítónk szerint egy komoly német jogász íróasztaláról nem hiányozhat Justitia szobra. Reméljük a magyar jogászok is követik a példájukat.

Sok sikert az új bolthoz!

Köszönöm.

(Forrás: Szakkönyvajánló, 2010 ősz-tél – Kaptár Magazin, Szerk.: dr. Schenk Borbála, 8. o.)

>

-->

« vissza